Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2016

Πώς να κρατήσετε την Καρδιακή Ανεπάρκεια σας υπό έλεγχο


Έχετε ανοικτά τα μάτια σας για  καθημερινά συμπτώματα .
Αν ζείτε με καρδιακή νόσο και  ιδίως με συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια , θα πρέπει να παρακολουθείτε τις αλλαγές στο σώμα σας. Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να γίνει αυτό είναι να γράφετε τα συμπτώματά σας, όταν  τα παρατηρείτε. Αισθάνεστε δύσπνοια; Τα χέρια και τα πόδια σας πρησμένα; Έχετε βήχα; Ενημερώστε το γιατρό σας αν παρατηρήσετε κάτι νέο.
Άσκηση
Να είστε δραστήριοι. Είναι πολύ καλό για σας όταν έχετε καρδιακή νόσο. Μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη και την αρτηριακή σας πίεση, και να σας βοηθήσει να χάσετε το επιπλέον βάρος. Να ασκείστε κάθε μέρα, αν μπορείτε. Στόχος να έχετε  μέχρι και 30 λεπτά  σωματικής δραστηριότητας την ημέρα, τουλάχιστον 5 ημέρες την εβδομάδα. Αναρωτιέστε τι πρέπει να κάνετε; Οι καλές ασκήσεις για την καρδιά χρησιμοποιούν ομάδες μεγάλων μυών όπως τα πόδια σας. Θα μπορούσατε να περπατήσετε, να κάνετε ποδήλατο, ή να κολυμπήσετε. Συζητήστε με το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε μια νέα ρουτίνα ασκήσεων για να μάθετε τι είναι ασφαλές για σας.
Ελέγξτε  την αρτηριακή σας πίεση
Ελέγξτε την ΑΠ  σας κάθε μέρα. Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με την προσωπικό στόχο της αρτηριακής πίεσης σας. Ο ιδανικός τρόπος για να πιάσετε το στόχο σας είναι με έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε  φάρμακο ή συμπλήρωμα διατροφής. Ενημερώστε το γιατρό σας αν η ΑΠ σας αλλάζει.
Παρακολουθήστε τα Υγρά σας
Ρωτήστε το γιατρό σας αν πρέπει να περιορίσετε το πόσα υγρά  λαμβάνετε ανά ημέρα. Θυμηθείτε, δεν είναι μόνο το  τι πίνετε αυτό που μετράει: Παγάκια, παγωτό, καραμέλες,  ζελατίνη, και σούπα όλοι προστίθενται στα υγρά σας. Ζυγίζετε τον εαυτό σας κάθε πρωί. Γρήγορη αύξηση του σωματικού βάρους μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι  έχετε πολλά υγρά.
Τρώτε υγιεινά
Ακολουθήστε μια καλά-στρογγυλευμένο διατροφή. Φρούτα και λαχανικά θα πρέπει να γεμίσουν περίπου το μισά από το πιάτο σας σε κάθε γεύμα. Και μην ξεχάσετε να έχετε και  κάποια δημητριακά ολικής αλέσεως. Χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά ή χωρίς λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα, θα βοηθήσουν επίσης. Άπαχο κρέας, θαλασσινά, φασόλια, σπόροι και επεξεργασμένη σόγια πρέπει να είναι  στις πρωτεΐνες σας. Κρατείστε στα ελάχιστα  επίπεδα στη δίαιτα σας στερεά λίπη, επεξεργασμένα δημητριακά, και  σάκχαρα .
Παρακολουθήστε το  Νάτριο σας
Το αλάτι (νάτριο) κάνει τη παρακράτηση υγρών στο σώμα σας. Αυτό μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή σας πίεση, να προκαλέσει πρήξιμο στα πόδια σας, ή  το να κάνει δύσκολο το  να αναπνεύσετε. Μην μαγειρέψετε με αυτό,  ούτε να το προθέτετε μετά στο μαγειρεμένο φαγητό. Αντ 'αυτού, χρησιμοποιείστε τα βότανα ή  τα χωρίς αλάτι καρύκευμα. Επιλέξτε φρέσκα λαχανικά. Εάν χρησιμοποιείτε κονσερβοποιημένα ή κατεψυγμένα λαχανικά, βεβαιωθείτε ότι είναι ανάλατα. Επίσης, ψάξτε για τρόφιμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο στα κατάστημα υγιεινής διατροφής.
Προσέξτε το βάρος σας
Τα επιπλέον κιλά μπορεί να κάνουν την καρδιά σας να εργαστεί σκληρότερα. Βρείτε εφικτούς τρόπους να φτάσετε σε ένα υγιές βάρος. Η άσκηση και η σωστή διατροφή είναι μια καλή αρχή. Ρωτήστε το γιατρό σας για άλλες ιδέες. Θα βελτιώσετε επίσης και την Χοληστερόλη και την αρτηριακή σας πίεση αν το κάνετε.
Διαχειριστείτε το στρες
 Αν έχετε  καρδιοπάθεια  αυτό μπορεί να σας κάνει να  έχετε θυμό, ή κατάθλιψη ή άγχος. Το να «τρελαίνεστε» ή να είστε  αγχωμένοι μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή προσβολή. Βρείτε τρόπους για να διευκολύνετε το άγχος σας. Μιλήστε με κάποιον κοντά σας για το τι  σας συμβαίνει. Μπορεί να θέλετε να δοκιμάσετε το διαλογισμό, γιόγκα, ή βαθιά αναπνοή. Ο γιατρός σας  και γενικά οι ειδικοί μπορούν να σας δώσουν βοήθεια  , αλλά θα πρέπει να τον ενημερώσετε για το πώς αισθάνεστε.
Σταματήστε το κάπνισμα
Εάν καπνίζετε ή να χρησιμοποιείτε καπνό, θα πρέπει να προσπαθήσετε σκληρά για να σταματήσετε το κάπνισμα. Η θερμότητα που προκαλεί (φλόγωση)  μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητές σας για καρδιακή προσβολή. Μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση και  να βλάψει τα αγγεία που μεταφέρουν το αίμα στην καρδιά σας. Προσπαθήστε να αποφύγετε το παθητικό κάπνισμα. Ρωτήστε το γιατρό σας σχετικά με τους τρόπους για να αποβάλετε αυτή τη συνήθεια. Βρείτε μια ομάδα υποστήριξης για να σας βοηθήσει.
Παίρνετε το φάρμακό σας και τα συμπληρώματα σας
Μερικές φορές, οι αλλαγές στον τρόπο ζωής δεν είναι αρκετές. Μπορεί να πρέπει να παίρνετε φάρμακα (εδώ προσοχή στις παρενέργειες) ή/και συμπληρώματα διατροφής . Η σωστή προσέγγιση μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη σας και την αρτηριακή πίεση, την πρόληψη των θρόμβων του αίματος, ακόμη και να μειώσει τις πιθανότητές σας για καρδιακή προσβολή. Μπορεί επίσης να ανακουφίσει τα συμπτώματα σας και να διώξει το άγχος μακριά από την καρδιά σας. Συζητήστε με το γιατρό σας  και τους άλλους ειδικούς  σχετικά με τις επιλογές σας.
Παρακολουθήστε τη χοληστερίνη σας
Η υψηλή LDL (κακή) χοληστερόλη μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακά προβλήματα. Στόχος σας θα πρέπει να είναι να κρατήσει το επίπεδο των 100 mg / dL ή χαμηλότερα. Εάν έχετε ήδη υποστεί καρδιακή προσβολή ή βρίσκεστε σε υψηλό κίνδυνο , στοχεύστε στο 70 ή  και πιο κάτω. Μερικές φορές η δίαιτα και η άσκηση δεν είναι αρκετή για να ελέγξει τη χοληστερόλη. Ο γιατρός σας μπορεί να θέλει να σας βάλει σε φαρμακευτική αγωγή για να κρατήσετε τη δική σας υπό έλεγχο. Όμως την ίδια καλή δουλειά και χωρίς καμία παρενέργεια μπορούν να κάνουν και συγκεκριμένα συμπληρώματα διατροφής.
Σταματήστε το ποτό
Συζητήστε με το γιατρό σας αν πίνετε αλκοόλ. Μπορεί να αποδυναμώσει την καρδιά σας και να την αναγκάσει να εργαστεί σκληρότερα. Η έρευνα δεν αποδεικνύει ότι μια μικρή αλκοόλ μπορεί να αυξήσει την HDL (καλής) χοληστερόλης σας επίπεδο - αλλά πάρα πολύ μπορεί να σας κάνει να αυξήσετε το βάρος ή να αυξήσετε την αρτηριακή σας πίεση.
Βλέπετε το γιατρό σας τακτικά
Συνεχίστε με τα ραντεβού σας, και να του λέτε για τα συμπτώματά σας. Αφήστε τον να ξέρει για το τρόπο που αισθάνεστε τις αλλαγές. Ελάτε προετοιμασμένοι ώστε να μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο την επίσκεψή σας. Κάντε μια λίστα με ερωτήσεις που θέλετε να ρωτήσετε, και γράψτε τα φάρμακά  και συμπληρώματα που λαμβάνετε . Αν κάτι δεν είναι σαφές, ζητήστε εξηγήσεις.

Μιχαήλ.Ι.Μαυροβουνιώτης    
Business & Life Coach
(πρωτογενείς πληροφορίες από τον διεθνή ιατρικό ισότοπο webmd)
________________________________________________________________

Aν θέλετε πληροφορίες για 2 διατροφικά συμπληρώματα που συστήνω τα οποία βοηθούν αποφασιστικά σε μια υγιή και χωρίς παρενέργειες προστασία ,μιλήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 00302105018493 και 0030698979887


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου