Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Τα συμπληρώματα διατροφής είναι μια οικονομική ασφάλιση;


Είναι ένα πολυβιταμινούχο σκεύασμα ένας αποτελεσματικός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι ικανοποιείτε τις απαιτήσεις για θρεπτικά συστατικά σας;
«Γνωρίζουμε ότι ακόμη και οι  άνθρωποι που κάνουν μια συντονισμένη προσπάθεια για να προσθέσουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά στη διατροφή τους εξακολουθούν να μην μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες τους σε θρεπτικά συστατικά», λέει η Diane McKay, επίκουρος καθηγητής στο Friedman School of Nutrition Γνωρίζουμε ότι ακόμη και άνθρωποι που κάνουν μια συντονισμένη προσπάθεια για να προσθέσουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά στη διατροφή τους εξακολουθούν να μην μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες τους σε θρεπτικά συστατικά », λέει η Diane McKay, επίκουρος καθηγητής στο Friedman School of Nutrition Science του Πανεπιστήμιο Tufts της Βοστώνης.
Το 2000, σε μια μελέτη που χρηματοδοτείται από μια εταιρεία συμπληρωμάτων διατροφής στην Καλιφόρνια, η  McKay και οι συνεργάτες της επέλεξαν με τη μέθοδο της τυχαίας δειγματοληψίας 80 υγιείς, καλά διατρεφόμενους ενήλικες οι οποίοι ζούσαν στην περιοχή της Βοστώνης για να λάβουν είτε μια τυπική πολυβιταμίνη ή ένα εικονικό φάρμακο (placebo)  για δύο μήνες.
«Ακόμα και σε αυτούς τους υγιείς ανθρώπους, βρήκαμε μια σημαντική ώθηση στα επίπεδα ορισμένων θρεπτικών ουσιών  στο αίμα τους σε επίπεδα που συνδέονται με χαμηλότερο κίνδυνο ασθενειών», λέει η Μακέι.
Το ποσοστό των χρηστών πολυβιταμίνης με επίπεδα έλλειψης[1] βιταμίνης D, για παράδειγμα, μειώθηκε από 7 τοις εκατό έως 0 τοις εκατό, καθώς και το ποσοστό με έλλειψη βιταμίνης Β-12 μειώθηκε από 42 τοις εκατό έως 27 τοις εκατό.
 Το συμπέρασμα της McKay: "Λαμβάνοντας ένα πολυβιταμινούχο σκεύασμα που παρέχει περίπου το 100 τοις εκατό της Ημερήσια Αξία για τις βιταμίνες και τα μέταλλα μπορεί να είναι ένας αρκετά βολικός και οικονομικά αποδοτικός τρόπος συμπλήρωσης των κενών που υπάρχουν ανάμεσα στο τι χρειάζεστε και τι πραγματικά καταναλώνετε. "
Το 2010, η U.S. Dietary Guidelines Advisory Committee εντόπισε επτά « θρεπτικά συστατικά που έχουμε σε ανεπαρκείς ποσότητες πράγμα που δημιουργεί δημόσια ανησυχία για την υγεία»: βιταμίνη Β-12, η βιταμίνη D, το φολικό οξύ, σίδηρο, ασβέστιο, κάλιο και φυτικές ίνες.
Οι Πολυβιταμίνες δεν είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών, καλίου ή ασβεστίου ή, τα οποία είναι πάρα πολύ ογκώδη για να χωρέσει σε μια πολυβιταμίνη. Αλλά ένα πολυβιταμινούχο σκεύασμα που μπορεί να παρέχει σχεδόν-ή-όλη την απαραίτητη ημερήσια ποσότητα για τα άλλα τέσσερα.
Ωστόσο, οι πολυβιταμίνες είναι μια φθηνή ασφάλιση, εφόσον δεν κοστίζουν πάρα πολύ. Δεν χρειάζεται να πληρώσετε περισσότερα από 15 ευρώ το μήνα για πολύ υψηλής ποιότητας φυτική πολυβιταμίνη.
Πηγή: J. Am. Coll. Nutr. 19: 613, 2000- Nutrition Action
___________________________________________________________



[1] Δηλαδή χαμηλότερα επίπεδα από τα Συνιστώμενα
_____________________________________________________________________________
Το Πακέτο Προτεινόμενων Συμπληρωμάτων ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΑ σας διασφαλίζει την Άριστη πρόσληψη βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων, από φυσικές πηγές. Παραγγείλετε το στα τηλέφωνα 2105018493 και 6938979887 και αποκτήστε την καλύτερη ενίσχυση του οργανισμού σας.
Με την παραγγελία σας γίνεστε και μέλος του Club "ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ" και λαμβάνετε ΑΜΕΣΩΣ όλες τις παροχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου