Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΓΓΙΓΜΑ ΤΩΝ (ΘΕΡΜΙΚΩΝ) ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΛΑΨΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ;


Το να κρατάτε τις αποδείξεις σας μπορεί να έχει ένα καλό οικονομικό νόημα, αλλά μπορεί να βλάψει σοβαρά την υγεία σας.
Αν είστε σαν εμένα, θα διστάζετε στο ταμείο κάθε φορά που ο  ταμίας  σας ρωτά "θα θέλατε απόδειξή "; Εάν ο εσωτερικός λογιστής σας είναι ζωντανός και καλά,  τότε θα πιάσετε  τον εαυτό σας να θέλει να  την κρατήσει την απόδειξη, που σημαίνει  να την αγγίξει. Αλλά από την άλλη πλευρά, εάν είστε ήδη ενήμεροι για τις πληροφορίες σε αυτό το άρθρο, η ιδέα του χειρισμού μιας  απόδειξης κεκορεσμένης με δισφαινόλη Α από θερμικό εκτυπωτή  με παραλαβή χωρίς γάντια έχει τόση σημασία  όσο  ο χειρισμός βενζίνης ή διαλυτικό χωρίς προστασία.
Και αν είστε πραγματικά «νευρωτικός», όπως εγώ, μπορείτε να πιάσετε τον εαυτό σας να σκέφτεται την υγεία του ταμία, ο οποίος έχει αναμφίβολα τον χειρισμό των  αποδείξεων για πολύ χρόνο, και θα συνεχίσει να εκτίθεται - συχνά εν αγνοία του - σε μια σημαντική δόση δισφαινόλης Α καθ 'όλη τη διάρκεια της εργασίας του. Αυτός είναι ο λόγος που εγώ μαζεύομαι διπλά όταν αρνούμαι μια απόδειξη, γιατί αντιλαμβάνομαι ότι ο  ταμίας δεν έχει καμία ιδέα γιατί εγώ πράττω έτσι, ούτε πως έχει υποστεί επιβλαβή έκθεση στα χημικά από  την ίδια την πράξη της προσφοράς της απόδειξη σε εμένα.
Όλα αυτά μπορεί να φαίνονταν λίγο υπερβολικά, αν δεν είχε ήδη αποδειχθεί ότι η έκθεση σε αποδείξεις θερμικού εκτυπωτή είναι μια από τις αρχικές διαδρομές μέσω των οποίων το σώμα μας μολύνεται με τα τοξικά συνθετικά χημικά γνωστά ως δισφαινόλη Α (BPA), μια ισχυρή ενδοκρινική διαταραχή,  από καρκινογόνα και νευροτοξικά και καρδιοτοξικά χημικά, που συνδέεται με πάνω από 50 αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία. Η BPA βρίσκεται επίσης σε  αεροπορικά εισιτήρια, αποδείξεις φυσικού αέριου και ΑΤΜ , και χαρτονομίσματα που απορροφούν την BPA που περιέχεται σε αυτές τις αποδείξεις, κάνοντας πιο πιθανή  την καθημερινή έκθεση.
Υπάρχουν και άλλες σημαντικές μεταβλητές που παίζουν  ρόλο στο πόσα από αυτά τα χημικά θα απορροφηθούν. Για παράδειγμα, η απορρόφηση δισφαινόλης ενισχύεται εκθετικά με τη χρήση των προϊόντων φροντίδας του δέρματος μαζικής αγοράς, που αποτελούνται κυρίως από πετροχημικά από τα συστατικά  των  οποίων προέρχεται η τοξικότητα. Για παράδειγμα, το 2014, μια ιδιαίτερα σχετική έρευνα δημοσιεύεται στο PLoS με τίτλο, "Κρατώντας  απόδειξη από θερμικό χαρτί και τρώγοντας τροφίμα μετά τη χρήση απολυμαντικού χεριών καταλήγει σε υψηλά επίπεδα βιοδραστικού ορού και  επίπεδα ουριάς συνολικά επίπεδα της δισφαινόλης Α (BPA)," διαπιστώθηκε ότι τα απολυμαντικά χεριών, καθώς και άλλα προϊόντα φροντίδας του δέρματος, περιέχουν μείγματα χημικών ουσιών που μπορούν να αυξήσουν την απορρόφηση των λιποδιαλυτών ενώσεων, όπως το ΒΡΑ  έως και100 φορές.
Υπάρχει επίσης το ανησυχητικό γεγονός ότι το 93% των υγιών βρεφών ηλικίας 3-15 μηνών βρέθηκαν να είναι μολυσμένα με BPA χωρίς γνωστή αιτία της περιβαλλοντικής έκθεσης τους, αποκαλύπτοντας πόσο πραγματικά είναι εκτεταμένη η μόλυνση, ανεξάρτητα από την άμεση έκθεση σε αποδείξεις θερμικού εκτυπωτή.1
Τώρα μια νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο « Προοπτικές Περιβαλλοντικής Υγείας» με τίτλο, «Δισφαινόλη Α, Δισφαινόλη S, και 4-Υδροξυφαινυλ 4-Isoprooxyphenylsulfone (BPSIP) στα ούρα και το αίμα στους Ταμίες», αποκαλύπτει ότι το πρόβλημα της έκθεσης σε χημικές ουσίες μέσω των αποδείξεων με θερμικό χαρτί δεν συνδέεται  απλώς με την έκθεση σε  διφαινόλη Α, αλλά επίσης  και με άλλες αναλογίες διφαινόλης. Όπως είδαμε με την πρόσφατη αύξηση στα προϊόντα με ετικέτα ρητά ως «βισφενόλη Α", οι βιομηχανίες που έχουν παρατηρηθεί για  χημικά  τώρα το αντικαθιστούν με   δισφαινόλη S (και ίσως και άλλες δισφαινόλες) σε αυτά τα προϊόντα, παρά το γεγονός ότι διαθέτει παρόμοια τοξικότητα. Αυτό  που είναι  πιο ανησυχητικό είναι ότι  πρόσφατες έρευνες αποκαλύπτουν ότι η δισφαινόλη S μπορεί να είναι 100 φορές πιο ισχυρή σε ενδοκρινική διαταραχή από τη δισφαινόλη Α.
Η χημική κατηγορία γνωστή ως διφαινόλες περιλαμβάνει στην πραγματικότητα πάνω από μια δωδεκάδα διαφορετικές μορφές, συμπεριλαμβανομένων διφαινολών Α, Β, C, F, Ρ Η νέα μελέτη διαπίστωσε ότι οι αποδείξεις  εκτυπωτή περιείχαν μεταξύ 1-2% ΒΡΑ, BPS, ή BPSIP (α δισφαινόλη S παραλλαγής), του βάρους τους. Τα δείγματα αίματος και ούρων των ταμιών αξιολογήθηκαν για τα επίπεδα δισφαινόλης σε δείγματα μετά τη στροφή σε σύγκριση με τα δείγματα από προηγούμενες βάρδιες, διαπιστώνοντας ότι οι αποδείξεις περιέχουν μεταξύ 1-2% BPA, PBS, ή BPSIP, κατά βάρος, και ότι τα επίπεδα της BPS ήταν σημαντικά υψηλότερα από ό, τι  σε μη-ταμίες. Με βάση τα τοξικολογικά χαρακτηριστικά του ταμία, η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα,  πως η παραλαβή "θερμικών αποδείξεων»  είναι μια πιθανή πηγή της επαγγελματικής έκθεσης λόγω επαγγέλματος σε BPA, BPS, και BPSIP."
Λοιπόν, τι θα κάνετε αν δεν πρέπει να αγγίζετε ή να διατηρείτε τις αποδείξεις σας;
Ένας εύκολος «δεν αγγίζω» τρόπος για να παρακολουθείτε τις αποδείξεις σας  είναι να τραβήξετε μια φωτογραφία τους και να την στείλετε στον εαυτό σας ή σε ειδικό λογαριασμό email που δημιουργείτε για να τις υπολογίζετε. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μία από τις πολλές εφαρμογές για τηλέφωνα που σας βοηθούν να παρακολουθείτε τις αποδείξεις σας. Εδώ είναι ένα άρθρο του IGeeksBlog.com σχετικά με τις "Best iPhone Receipt Tracking Apps: Never Miss An Expense Again."
Επίσης, σκεφθείτε  ότι υπάρχει έρευνα για τον περιορισμό της τοξικότητας  της δισφαινόλη με φυσικούς τρόπους. Έχουμε μια λίστα με τις 13 φυσικές ουσίες, συμπεριλαμβανομένων των kimchi, ο βασιλικός πολτός, η genistein και μαύρο τσάι, που έχει αποδειχθεί ότι προστατεύουν από αυτό την πανταχού παρούσα τοξική ουσία.
ΑΝΑΦΟΡΕΣ
1 K Mendonca, R Hauser, A M Calafat, T E Arbuckle, S M Duty: Bisphenol A concentrations in maternal breast milk and infant urine. Int Arch Occup Environ Health. 2012 Dec 5. Epub 2012 Dec 5. PMID: 23212895

_____________________________________________________________
To άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε στη σελίδα GreenMedOnfo

Ρωτήστε μα ς να μάθετε και να παραγγείλετε το ειδικό πακέτο προϊόντων-ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΔΙΣΦΑΙΝΟΛΗ-.

Γίνετε έτσι μέλη του Club μας YΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ  και αρχίστε από την πρώτη  παραγγελία να απολαμβάνετε τα προνόμια σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου