Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ROUNDUP ΜΕ ΒΛΑΒΕΣ ΤΟ ΣΥΚΩΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΦΡΑ


Ένα από τα πιο δημοφιλή στον κόσμο ζιζανιοκτόνα το Roundup--κάνει πίσω  στα πρωτοσέλιδα σε σχέση με την υγεία  και το περιβάλλον. Η Monsanto,  παραγωγός του Roundup (glyphosate), ισχυρίζεται ότι αυτό  το ζιζανιοκτόνο είναι ασφαλές. Ωστόσο, τα συμπεράσματα μετά από έρευνα από ανεξάρτητους ερευνητές δείχνει ακριβώς το αντίθετο. Μια νέα έρευνα δείχνει ότι οι μικρές ποσότητες της έκθεσης, έως και χιλιάδες φορές μικρότερη από ό, τι επιτρέπεται στο πόσιμο νερό στις ΗΠΑ, μπορεί να προκαλέσει δυσμενείς και όσον αφορά τις επιπτώσεις στο συκώτι και τα νεφρά. Θα μπορούσε η μελέτη αυτή να αποτελέσει το σημείο καμπής για την τελική σταδιακή κατάργηση του από τη γεωργία; Ή θα πρέπει απλά να αγνοηθεί οι άνθρωποι να συνεχίζουν να υποφέρουν στην υγεία τους;
Οι βλαβερές συνέπειες του Roundup στην υγεία του ήπατος και των νεφρών
Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ΗΠΑ, η χρήση του προϊόντος glyphosate, ή Roundup, έχει αυξηθεί περισσότερο από 250 φορές τα τελευταία 40 χρόνια. Υπάρχουν επιστήμονες που υποστηρίζουν πως η χρήση του δημοφιλούς ζιζανιοκτόνου θα μπορούσε να είναι ένας παράγοντας που συμβάλλει στην επιδημία ευρέως διαδεδομένης ασθένεια των νεφρών στη Σρι Λάνκα, την Ινδία και την Κεντρική Αμερική. [1] Πολλοί γενετικά τροποποιημένοι σπόροι, επίσης, που παράγονται από τη Monsanto, μπορεί να αντιστέκονται στο Roundup, καθιστώντας το ζήτημα ακόμη πιο προβληματικό. Αν τα γενετικώς τροποποιημένα φυτά αρχίζουν να αντιστέκονται στη glyphosate, τότε όλο και πιο επικίνδυνες χημικές ουσίες χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, με αποτέλεσμα περισσότερη έκθεση  της ζωής των  ανθρώπων και των ζώων.  Λέγεται πας ένα  νεότερο ζιζανιοκτόνο προκειτια να  έρθει από την Monsanto
για να παρακάμπτει τα αποτελέσματα αντίστασης των γενετικά τροποιημένων σπόρων» Ωστόσο, αυτό το ζιζανιοκτόνο λέγεται ότι είναι ακόμη πιο επικίνδυνα για την υγεία του ανθρώπου από ότι το Roundup.
Μια νέα μελέτη –η πρώτη του είδους του για να εξετάσει τον αντίκτυπο του Roundup στην υγεία του ήπατος και των νεφρών - δείχνει ότι χαμηλά επίπεδα της έκθεσης μπορεί να προκαλέσουν σημαντική βλάβη των οργάνων. [2] Στην έρευνα  χορηγήθηκε μία μικρή ποσότητα του Roundup στο πόσιμο νερό των ποντικών- σε συγκέντρωση που θεωρείται χιλιάδες φορές μικρότερη από ό, τι επιτρέπεται στις ΗΠΑ στο πόσιμο νερό. Μετά από δύο χρόνια, η κατανάλωση νερού φορτωμένου με glyphosate- φαινόταν να έχει κεντρίσει νεφρική και ηπατική βλάβη. Η έρευνα συνέκρινε επίσης τα θηλυκά ποντίκια και βρήκε αλλαγμένη γονιδιακή έκφραση στα όργανα, υποδηλώνοντας δυνητικά αυξημένο κίνδυνο για μια ποικιλία ασθενειών. Όταν τα γονίδια διασπώνται, ή ενεργοποιούνται και απενεργοποιούνται σε λάθος χρόνο, μπορεί να οδηγήσουν σε συνέπειες σε έναν αριθμό διαφορετικών όψεων της υγείας.
Πώς να αποφύγετε την έκθεση στο Roundup
Λόγω  της διεισδυτικότητας του  Roundup στο περιβάλλον μας, πλήρης  αποφυγή έκθεσης στο χημικό ζιζανιοκτόνο μπορεί να μην είναι πρακτικά εύκολη. Μπορείτε, ωστόσο, να λάβετε προληπτικά μέτρα προς την αποτροπή της υπερβολικής έκθεσης. Αν αγοράσετε περισσότερα από τα τρόφιμα βιολογικής  καλλιέργειας , μπορείτε να μειώσετε την έκθεσή σας σε όλα τα ζιζανιοκτόνα και φυτοφάρμακα. Θα πρέπει επίσης να μειώνετε την κατανάλωση σας σε ΓΤΟ  τρόφιμα  (τρόφιμα από Γενετικά Τροποποιημένα Οργανισμούς), τα οποία απλά δεν έχουν αρκετή έρευνα πίσω τους για τον προσδιορισμό της ασφάλειας. Επειδή πολλά ζιζανιοκτόνα μπορεί να βρεθεί σε μικρές ποσότητες στο πόσιμο νερό, μπορεί επίσης να είναι σοφό  να επενδύσετε σε ένα σύστημα φιλτραρίσματος του νερού. Επίσης τακτικοί καθαρισμοί των νεφρών και του ήπατος μπορεί επίσης να είναι χρήσιμοι για τη μείωση συσσώρευσης τοξικών ζιζανιοκτόνων.
Δρ. Edward F. ομάδας ΙΙΙ, DC, NP, DACBN, DCBCN, DABFM.
References:
Channa Jayasumana, Sarath Gunatilake, and Priyantha Senanayake. Glyphosate, Hard Water and Nephrotoxic Metals: Are They the Culprits Behind the Epidemic of Chronic Kidney Disease of Unknown Etiology in Sri Lanka? Int J Environ Res Public Health. 2014 Feb; 11(2): 2125-2147. doi: 10.3390/ijerph110202125.
Gilles-Eric Seralini, Emilie Clai, Robin Mesnage, et al. Republished study: long-term toxicity of a Roundup herbicide and a Roundup-tolerant genetically modified maize. Environmental Sciences Europe 2014, 26:14. doi: 10.1186/s12302-014-0014-5.
Αυτή η ανάρτηση εμφανίστηκε πρώτη φορά on Dr. Group's Natural Health & Organic Living Blog.
απόδοση στα ελληνικά για το blog ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ από τον Μιχαήλ.Ι.Μαυροβουνιώτη
Μάθετε την πρόταση μας για το πακέτο προϊόντων ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΗΠΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΕΦΡΩΝ
2105018493 και 6938979887


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου