Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

10 ΤΡΟΠΟΙ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΠΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΣΤΡΕΣ

10 ΤΡΟΠΟΙ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΠΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΣΤΡΕΣ

1.    Γελάτε Δυνατά


Νιώθετε στρες σχετικά με την εργασία και τις οικογενειακές ευθύνες; Υπάρχουν πολλά γρήγορα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε την ένταση σας. Ρίξτε μια κωμωδία στο DVD player, καλέστε κάποιους φίλους, να μοιραστούν μερικές καλά γέλια.  Μπείτε στο You Tube και βρείτε διαλόγους από ελληνικές ταινίες που πάντα γελάτε, και δείτε τους.Κάθε φορά που γελάτε δυνατά,  αυξάνεται το οξυγόνο σας,αυξάνεται η ροή  οξυγόνου στα όργανα του σώματος σας, και το στρες εξατμίζεται. Στην πραγματικότητα, και μόνο η σκέψη να έχετε ένα καλό γέλιο είναι αρκετή για να μειώσει τα επίπεδα των ορμονών του στρες σας.

2.Παίξτε με το  κατοικίδιο ζώο σας


Το κατοικίδιο ζώο σας όχι μόνο σας δίνει την απεριόριστη αγάπη του, αλλά είναι επίσης καλό για την υγεία σας. Όταν  παίζετε με το σκύλο σας σας, για λίγα λεπτά, το σώμα σας αισθάνεται καλά και  απελευθερώνει ορμόνες όπως η σεροτονίνη, η προλακτίνη και η οξυτοκίνη. Ταυτόχρονα, μειώνει την ποσότητα των καταστροφικών  ορμονών του στρες που έχουν απελευθερωθεί . Αυτό μπορεί να σημαίνει μείωση της αρτηριακής πίεσης, λιγότερο άγχος, και ακόμη και μια ώθηση του ανοσοποιητικού σας συστήματος.

3.Καθαρίστε την ακαταστασία

Όταν περιβάλλεστε από πάρα πολλά πράγματα  αυτό μπορεί να είναι συντριπτικό και να συμβάλει στο άγχος σας. Σας φέρνει  άγχος, όταν δεν μπορείτε να βρείτε το βιβλιάριο του τραπεζικού σας λογαριασμού ή την χρεωστική σας κάρτα, την εργασία του παιδιού σας ή το λογαριασμό υπηρεσιών κοινής ωφελείας. Έτσι, λοιπόν απαλλαγείτε από την ακαταστασία για  να απαλλαγείτε από το στρες. Τακτοποιήστε ένα συρτάρι, ένα ράφι, ή ένα τραπέζι την φορά. Ένας τακτοποιημένος χώρος μπορεί να  δώσει την αίσθηση της ικανοποίησης και αποκατάστασης. Ως πρόσθετο  ο καθαρισμός την άνοιξη  είναι καλή άσκηση, καίει περισσότερες από 250 θερμίδες την ώρα.

4.Κουρεψτε το γρασίδι

 Η κοπή το γκαζόν μπορεί να ακούγεται σαν δουλειά, αλλά η μυρωδιά από το  φρεσκοκομμένο γρασίδι μπορεί πραγματικά να σας κάνει να αισθανθείτε πιο χαλαροί. Οι επιστήμονες λένε ότι τα χημικά από φρεσκοκομμένο γρασίδι μπλοκάρουν τις ορμόνες  που απελευθερώνονται  από το στρες στον εγκέφαλο. Απλά θυμηθείτε να φοράτε ωτοασπίδες, επειδή ο πάρα πολύ δυνατός θόρυβος μπορεί να κάνει το  ποσοστό άγχους σας να αυξάνεται και πάλι.

5.Πίνετε χυμό πορτοκάλι

Το ποτό αυτό που ήδη μπορεί να είναι ένα κανονικό μέρος της ρουτίνας  του πρωινού σας θα μπορούσε να σας βοηθήσει με εκπληκτικούς τρόπους. Οι ερευνητές λένε ότι η βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να διαχειριστούν το άγχος τους πιο αποτελεσματικά, εν μέρει από τη μείωση των επιπέδων των ορμονών του στρες όπως η κορτιζόλη. Ως πρόσθετο πλεονέκτημα καταναλώνετε πλούσιες σε βιταμίνη C τροφές, όπως ο χυμός πορτοκαλιού, χυμός γκρέιπφρουτ, φράουλες, ή γλυκές κόκκινες πιπεριές, που  μπορεί να βοηθήσουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος.

6.Τραγουδήστε ένα τραγούδι

Γυρίστε το ραδιόφωνο στο αυτοκίνητο ή  ξεκινήστε  το τραγούδι στο ντους. Δεν έχει σημασία πόσο παράφωνος είστε, το τραγούδι μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε πιο ευτυχισμένοι.  Μέλη Χορωδίας που ρωτήθηκαν είπαν πως το τραγούδι τους βάζει σε μια καλύτερη διάθεση και τους κάνει να αισθάνονται λιγότερο άγχος. Τραγουδώντας επίσης μπορεί να κάνετε καλό στην αναπνοή σας και στη στάση του σώματος, καθώς και στην καρδιά σας και στο ανοσοποιητικό σύστημα.

7.Κάντε μια βόλτα

Η άσκηση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διευκολύνει την πίεση. Βοηθά το σώμα σας να παράγει ενδορφίνες - τους νευροδιαβιβαστές στον εγκέφαλο σας που σας κάνουν να νιώθετε καλά. Σας αναγκάζει επίσης να επικεντρωθείτε, βοηθώντας σας να ξεχάσετε τι σας κάνει ανήσυχο. Η άσκηση σε ζεστό, ηλιόλουστο καιρό μπορεί να ενισχύσει τη διάθεσή σας. Και αν περπατάτε ζωηρά για τουλάχιστον 30 λεπτά, θα συναντήσετε καθημερινά συστάσεις ασκήσεων, και περισσότερα οφέλη «ανεβάσματος» σας.

8.Μασήστε μια τσίχλα

 Οι τσίχλες μπορούν να κάνουν περισσότερα από το απλά να  φρεσκάρετε την αναπνοή σας. Σύμφωνα με την έρευνα, το μάσημα τσίχλας φαίνεται επίσης να μειώνει την πίεση και το άγχος, καθώς και να βελτιώσει την πνευματική απόδοση κατά τη διάρκεια εργασιών. Σε μια μελέτη, αυτοί που μασούσαν τσίχλα δήλωσαν πως   ήσαν επίσης λιγότερο καταθλιπτικοί και  πως σε αυτούς ήταν λιγότερο πιθανό να δουν ένα γιατρό για την υψηλή αρτηριακή πίεση ή υψηλή χοληστερόλη.

9.Κάνετε Sex

Όταν είστε στρεσαρισμένοι,  το να κάνετε ερωτικά παιχνίδια θα μπορούσε να είναι το τελευταίο πράγμα στο μυαλό σας. Αλλά το σεξ είναι πραγματικά ένας πολύ καλός τρόπος για να ανακουφίσει την ένταση και να μειώσει άγχος. Το σεξ μειώνει την αρτηριακή πίεση, βελτιώνει την αυτοεκτίμηση, και αυξάνει τα συναισθήματα της οικειότητας με τον σύντροφό σας. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα, το οποίο είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα όταν έχετε περάσει άγρυπνες νύχτες με ένταση στα προβλήματα σας.

10.Πάρε μια βαθιά ανάσα


Η Αρωματοθεραπεία δεν είναι μόνο για τα ιαματικά λουτρά. Δεν έχει σημασία πού βρίσκεστε, παίρνοντας μια βαθιά μυρουδιά της λεβάντας ή δεντρολίβανου μπορεί να σας βάλει σε μια πιο χαλαρή κατάσταση. Η εισπνοή αυτών των αρωμάτων μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της ορμόνης του στρες, της κορτιζόλης. Αλλά και μόνο  η πράξη της βαθιάς αναπνοής είναι επίσης ένα αγχολυτικό.  Η βαθιά αναπνοή στέλνει οξυγόνο, το οποίο  ογκούμενο μέσω του αίματος, σας βοηθά  να ηρεμήσετε ολόκληρο το σώμα σας.

Για να διαβάζετε τα ενημερωτικά μας άρθρα κάνετε εγγραφή στο blog μας . Γίνετε σταθεροί αναγνώστες του ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Μιχαήλ.Ι.Μαυροβουνιώτης
Spiritual Life Coach

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου