Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

21 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τη χρήση αιθέριων ελαίων

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΕ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 210 50 18 493  ΚΑΙ 69 38 979 887

  

1. Τα αιθέρια έλαια δεν είναι πραγματικά έλαια. Δεν περιέχουν τα λιπαρά οξέα που αποτελούν αυτό που συνιστά ένα πραγματικό έλαιο. Η Valerie Gennari Cooksley, συγγραφέας του «Aromatherapy: Soothing Remedies to Restore, Rejuvenate and Heal» ορίζει  τα αιθέρια έλαια ως «υψηλή συγκέντρωση φυτικών συστατικών που διαθέτουν ισχυρές θεραπευτικές  και καλλυντικές ιδιότητες." «. Ωστόσο, νομίζω πως η Stephanie Tourles το προσδιόρισε  καλά στο  συνταγές για Organic Body Care όταν είπε «Θεωρώ πως τα αιθέρια έλαια είναι η πηγή της ζωής ή η ψυχή του φυτού».
2.Τα περισσότερα αιθέρια έλαια είναι πλούσια σε αντιβακτηριακές, αντιμυκητιακές, και αντιικές ιδιότητες: Αυτό τα καθιστά μια εξαιρετική προσθήκη για σπιτικά παρασκευάσματα καθαρισμού.Τα αιθέρια έλαια που είναι καλύτερα για τον καθαρισμό είναι: λεμόνι, γκρέιπφρουτ, ευκάλυπτο, μέντα, δέντρο τσαγιού, λεβάντα, δεντρολίβανο.
3.Τα αιθέρια έλαια είναι πολύ μικρά σε μοριακό μέγεθος, πράγμα που σημαίνει ότι απορροφώνται καλά από το δέρμα -  και αυτό τα καθιστά  ιδανικά συστατικά σε είδη προσωπικής φροντίδας που προορίζονται να θεραπεύσουν, να μαλακώσουν, και να θρέψουν. Ωστόσο, δεν συσσωρεύονται στο σώμα με την πάροδο του χρόνου - απλά προσφέρουν τις θεραπευτικές τους ιδιότητες και στη συνέχεια φεύγουν.
3.Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι το αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου βοηθά τον εγκέφαλό σας να λειτουργεί. Συγκεκριμένα, μυρίζοντας  το  αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου βοηθά στην ανάκληση της μνήμης και την απόδοση στα τεστ. Είναι ενδιαφέρον ότι, η μελέτη αυτή έδειξε επίσης ότι οι ομάδες που εισπνέουν είτε  αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου ή αιθέριο έλαιο λεβάντα αισθάνθηκαν πολύ πιο χαλαρές από ό, τι εκείνοι που  δεν εισέπνευσαν καμία εισπνοή.
4.Τα αρωματικά έλαια και τα αιθέρια έλαια δεν είναι το ίδιο πράγμα. Ως γενικός κανόνας, αν δείτε τη λέξη "άρωμα" ή "άρωμα ελαίου" ή ακόμα και "άρωμα" σε οτιδήποτε, μπορείτε να υποθέσετε ότι αυτό είναι συνθετικό και δεν είναι φυσικό. (Ακόμα κι αν λέει φυσικό άρωμα).
5.Τα αιθέρια έλαια είναι εντελώς φυσικά και δεν μπορεί να κατοχυρωθούν με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, πράγμα που σημαίνει ότι ποτέ δεν θα δείτε ένα αιθέριο έλαιο σε ένα φαρμακευτικό φάρμακο. Ως εκ τούτου, μπορείτε να περιμένετε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των παραδοσιακών επαγγελματιών του τομέα της υγείας δεν θα προτείνουν τα αιθέρια έλαια ως εναλλακτικές θεραπευτικές επιλογές αντί των φαρμάκων. Το πιο σημαντικό, επειδή τα αιθέρια έλαια δεν μπορεί να κατοχυρωθούν με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν θα σπαταλήσουν χρήματα για την έρευνα των χρήσεων τους. Αυτό περιορίζει τις επιστημονικές μας γνώσεις των αιθέριων ελαίων σε μεγάλο βαθμό, και η πλειοψηφία των όσων γνωρίζουμε για αυτά είναι τα πράγματα που έχουν περάσει μέσα από χιλιάδες χρόνια  προσωπικής χρήσης και πειραματισμό.
6.Απαιτούνται τεράστιες ποσότητες φυτών για να παραχθεί  ένα αιθέριο έλαιο. Στην πραγματικότητα, χρειάζονται, 4.000 κιλά του βουλγαρικής τριαντάφυλλου για να παραχθεί 1 κιλό αιθέριου ελαίου τριαντάφυλλου. Άλλα φυτά όπως η λεβάντα θέλει μόλις 100 κιλά φυτικής ύλης για την παραγωγή  1 κιλού αιθέριου ελαίου. Μπορείτε λοιπόν να φανταστείτε πόσο πυκνό  το αιθέριο έλαιο πρέπει να είναι, υπό το πρίσμα του τρόπου με  τον οποίο πολλά φυτά που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή τους.
7.Τα περισσότερα αιθέρια έλαια δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιούνται αδιάλυτα στο δέρμα. Αντ 'αυτού, θα πρέπει να συνδυάζονται με τα "πραγματικά" έλαια (που ονομάζονται έλαια βάσης), κεριά, βούτυρα, αλκοόλες, ή άλλα μέσα αραίωσης. Επειδή είναι τόσο συμπυκνωμένα, αν δεν αραιώνονται, μπορείτε να καταλήξετε με μια δυσάρεστη  δερματική αντίδραση .
8.Υπάρχουν μερικά αιθέρια έλαια που αναγνωρίζονται γενικά ως ασφαλή για χρήση χωρίς αραίωση. Φυσικά, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις στον κανόνα. Η συγγραφέας του Organic Body Care Recipes επισημαίνει ότι τα μόνα αιθέρια έλαια που αναγνωρίζονται ευρέως ως ασφαλή για χρήση χωρίς αραίωση (με φειδώ) είναι: λεβάντα, γερμανικό χαμομήλι, τσάι δέντρο, σανταλόξυλο, τριαντάφυλλο και γεράνι.
9.Ποτέ μην χρησιμοποιείτε ένα μη αραιωμένο αιθέριο έλαιο σε ένα μωρό ή  παιδί. Τα παιδιά έχουν πολύ λεπτότερο, πιο ευαίσθητο δέρμα από τους ενήλικες , και τείνουν να είναι πολύ ευαίσθητα στην ισχύ των αιθέριων ελαίων. Στην πραγματικότητα, ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε τα αιθέρια έλαια σε μια συνταγή για τα παιδιά, χρησιμοποιήστε μόνο το μισό του αιθέριου ελαίου  που συνιστάται στη συνταγή. Αυτό είναι το μόνο που θα χρειαστεί, έτσι κι αλλιώς. (Εδώ είναι μια λίστα των 19 αιθέριων ελαίων που είναι ασφαλή για τα μωρά και τα παιδιά. Αποφύγετε τα παρακάτω αιθέρια έλαια, ενώ είστε έγκυος ή θηλάζετε (και παραλείψτε αιθοξυλίων εντελώς στo πρώτο σας τρίμηνο): Γλυκάνισο, ξύλο κέδρου, χαμομήλι, κανέλα, φασκόμηλο, γαρύφαλλο, τζίντζερ, γιασεμί, λεμόνι, μοσχοκάρυδο, δενδρολίβανο, φασκόμηλο ).
10.Για να ελέγξετε εάν είστε ευαίσθητοι σε ένα αιθέριο έλαιο (το οποίο είναι μάλλον καλύτερο να το κάνετε πριν από τη χρήση σε παρασκευάσματα περιποίησης της επιδερμίδας): Συνδυάστε μια σταγόνα αιθέριο έλαιο με 1/2 κουταλάκι του γλυκού λάδι φορέα (όπως το ελαιόλαδο, jojoba, ή το γλυκό αμύγδαλο) . Τρίψτε αυτό στο εσωτερικό, το άνω τμήμα του βραχίονα σας και να περιμένετε λίγες ώρες. Εάν δεν υπάρχει ερυθρότητα ή κνησμό αναπτύσσεται, δεν είστε πιο πιθανό ευαίσθητο σε αυτό το αιθέριο έλαιο.
11.Κρατήστε όλα τα αιθέρια έλαια  μακριά από την προσιτότητα των παιδιών - και να αποφεύγετε την επαφή με τα μάτια σας. Αυτές είναι απλώς τυπικές προφυλάξεις ασφαλείας, αλλά πρέπει να αναφέρονταιί.
12.Μην παίρνετε τα αιθέρια έλαια εσωτερικά, ειδικά έλαια όπως πυραλίς και ευκάλυπτος. Ενώ μερικά αιθέρια έλαια μπορούν να χρησιμοποιηθούν καλά αραιωμένο σε κάτι σαν οδοντόκρεμα με ασφάλεια, είναι γενικά παραδεκτό ότι δεν υπάρχει ανάγκη να ληφθούν τα αιθέρια έλαια εσωτερικά. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλά τοξικά αιθέρια έλαια που πρέπει να αποφεύγονται ακόμη και μέσω της επαφής με το δέρμα. Ευτυχώς, αυτά δεν είναι κοινά αιθέρια έλαια, και τα περισσότερα από αυτά δεν θα τα βρείτε ποτέ στο κατάστημα.
13.Δεν δημιουργούνται  όλα τα αιθέρια έλαια με τον ίδιο τρόπο, ούτε  το πιο ακριβό σημαίνει αναγκαστικά "καλύτερο". Υπάρχουν ορισμένες μάρκες που θα χρησιμοποιήσετε σε ένα λιγότερο θεραπευτικό τρόπο (όπως για τον καθαρισμό), επειδή είναι πολύ λιγότερο ακριβά από τα ομόλογα τους. Όταν βλέπετε μια μεγάλη διακύμανση των τιμών μεταξύ, ας πούμε, αιθέριων ελαίων λεβάντας, μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι τα πολύ λιγότερο ακριβό είναι σίγουρα κατώτερης ποιότητας. Ωστόσο, μια μικρή παραλλαγή στις διαφορές των τιμών στο υψηλότερο ΔΕΝ θα σημάνει ένα καλύτερο αιθέριο έλαιο. Αυτό θα σημαίνει απλά μια υψηλότερη τιμή. (Ένα πουλάκι μου είπε, επίσης, ότι υπάρχουν, επίσης, μόνο μια χούφτα των βασικών αποστακτήριων ελαίων στον κόσμο, πράγμα που σημαίνει ότι τα περισσότερα αιθέρια έλαια προέρχονται από τα ίδια ακριβώς μέρη - έτσι υπάρχει μικρή διαφορά στην ποιότητα μεταξύ των πιο «τιμολογούνται συνήθως" αιθοξυλίων .) Αυτό που λέω εδώ είναι: Καταλάβετε ότι χρειάζεται να πληρώσετε για την ποιότητα, αλλά αν απλά χρησιμοποιώντας τα αιθέρια έλαια σε μη θεραπευτικές χρήσεις, είναι εντάξει το να χρησιμοποιήσετε λιγότερο ακριβά έλαια (). Αλλά αν θέλετε υψηλής ποιότητας, προτείνω τη χρήση των Forever Essential Oils προσφέρει βιολογικά αιθέρια έλαια (που καλλιεργούνται χωρίς φυτοφάρμακα ή λιπάσματα τοξικά).
14.Για να ελέγξετε αιθέριο έλαιο σας για να δείτε πόσο «καθαρό» είναι, βάλτε μια σταγόνα από αυτό σε ένα κομμάτι χαρτί κατασκευής. Αν εξατμίζεται γρήγορα και δεν αφήνει αισθητό δακτύλιο, είναι καθαρό. Αν έχετε ένα δαχτυλίδι αριστερά, τότε είναι πιθανό να αραιώνεται από τον κατασκευαστή με ένα λάδι κάποιου είδους (η δοκιμή αυτή δεν θα λειτουργήσει για μύρο, πατσουλί, και absolutes.

15.Τα αιθέρια έλαια θα διαρκέσουν για τουλάχιστον 5 χρόνια (αν όχι 10), έτσι ώστε ένα μπουκάλι θα μπορούσε κυριολεκτικά να σας διαρκέσει μια δεκαετία. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η σκέψη θα βοηθήσει στην άμβλυνση του κόστους που εμπλέκεται στην αγορά κάποιου αιθέριου ελαίου. Επειδή είναι τόσο πυκνό και  απαιτείται μόνο μια μικρή ποσότητα σε ό, τι κάνετε, θα σας διαρκέσει για πολύ, πολύ καιρό. Η μόνη εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα είναι τα έλαια εσπεριδοειδών, τα οποία θα δείτε μια μείωση σε ισχύ μετά από ένα ή δύο χρόνια.
16.Αποθηκεύστε τα αιθέρια έλαια σας στο σκοτάδι σε γυάλινα μπουκάλια (στα οποία πιθανότατα να  ήταν συσκευασμένα) και μακριά από το άμεσο ηλιακό φως. Αυτό είναι απλά για να βοηθήσει τη διατήρηση της δραστικότητας τους.
17.Να θυμάστε ότι όσοι  είστε αλλεργικοί στα τρόφιμα, θα είστε αλλεργικοί και στα αιθέρια έλαια. Έτσι, αν, για κάποιο λόγο, δεν μπορείτε να φάτε φασκόμηλο χωρίς να κάνετε ένα εξάνθημα, αποστασιοποιηθείτε από το αιθέριου ελαίου φασκόμηλου (ή οποιοδήποτε προϊόν που περιέχει αυτό).
18.Χρησιμοποιήστε τα  αιθέρια ελαία για να βοηθήσετε διάθεσή σας. Λεβάντα, μέντα, γκρέιπφρουτ, χαμομήλι, λεμόνι, ylang-ylang όλα θα σας  βοηθήσουν στην δημιουργία χαρούμενης διάθεση.
19.Το Φασκόμηλο βοηθά με PMS (αν και υπήρξαν αναφορές ότι η υπερβολική χρήση του φασκόμηλο μπορεί να οδηγήσει σε δηλητηρίαση).
20.Το Δεντρολίβανο αυξάνει την εστίαση και συγκέντρωση. Μην ξεχνάτε τα οφέλη της διάθεσης των αιθέριων ελαίων.
21.Συνιστώμενα Αιθέρια Έλαια για να ξεκινήσετε
«Τι  αιθέρια έλαια μου προτείνετε να αγοράσω;» είναι η νούμερο ένα ερώτηση που λαμβάνετε.
Είναι  πολύ δύσκολο να απαντήσω με γενικό κανόνα , διότι η απάντηση σχετίζεται απόλυτα, και θα έλεγα εξαρτάται από το τι για πιο σκοπό θα τα χρησιμοποιήσετε. Παρ 'όλα αυτά, έχω περιορίσει σε 7  τα αιθέρια έλαια για να δοκιμή, όταν αρχίζετε να τα χρησιμοποιήτε σε προϊόντα προσωπικής φροντίδας σας ή σπιτικά προϊόντα καθαρισμού. Και μάλιστα για να μικρύνω ακόμη αυτό τον κανόνα , προτείνω μόλις 3 ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ που είναι Λεμόνι, Λεβάντα και Μέντα, και στη συνέχεια να μάθετε τα μείγματα.
Μέντα (καλή για βάλσαμο χειλιών, λιπαρό / Ακνεϊκό Δέρμα, και στα προϊόντα καθαρισμού)
Δενδρολίβανο (καλό για τα παρασκευάσματα για τα μαλλιά, το λιπαρό / Ακνεϊκό Δέρμα, και τα προϊόντα καθαρισμού)
Γλυκό πορτοκάλι (καλό για όλους τους τύπους δέρματος και πολύ χαλαρωτικό σε σπρέι δωμάτιου για τα παιδιά)
Τριαντάφυλλο γεράνι (καλό για όλους τους τύπους δέρματος, δημιουργώντας αρώματα, καθώς και για χρήση σε σπιτικές κρέμες).
Δέντρο τσαγιού (πολύ καλό για τη θεραπεία, να απαλλαγούμε από πιτυρίδα, λιπαρό / Ακνεϊκό Δέρμα, και τα προϊόντα καθαρισμού)
Λεβάντα (εξαιρετική για όλους τους τύπους δέρματος, για χαλάρωση, παρασκευάσματα για τα μαλλιά, και τα προϊόντα καθαρισμού)
Λεμόνι (σπουδαίο για το ανέβασμα της διάθεσης, παρασκευάσματα καθαρισμού, και με φειδώ σε τόνερ και προϊόντα για λιπαρό δέρμα)

Θέλετε περισσότερες και πιο εξατομικευμένες συμβουλές. Θέλετε να αγοράσετε αιθέρια έλαια. Μπορείτε να με καλέσετε
210 50 18 493
69 38 979 887



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου