Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΟΙ ΦΛΕΓΜΟΝΕΣ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ;


Η φωτιά στο εσωτερικό

Η λέξη "φλεγμονή"  έχει τη ρίζα της στα λατινικά " φλεγόμενος μέσα." Υπό ορισμένες προϋποθέσεις, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, αισθάνεστε θερμότητα, πόνο, ερυθρότητα και οίδημα. Αλλά σε άλλες περιπτώσεις - όπως καρδιακές παθήσεις, Αλτσχάιμερ και διαβήτης - δεν είναι τόσο προφανής. Αν δεν πάτε ψάχνοντας με τεστ ,  δεν θα γνωρίζετε  καν ότι υπάρχουν μέσα σας.

Δεν είναι πάντα κακό

Η φλεγμονή είναι πραγματικά  κάτι καλό βραχυπρόθεσμα. Είναι μέρος της φυσικής απόκρισης του ανοσοποιητικού σας συστήματος για να θεραπεύσει έναν τραυματισμό ή την καταπολέμηση μιας μόλυνσης. Και υποτίθεται  ότι πρέπει  να σταματήσει μετά από αυτό. Αλλά αν γίνει μια μακρόχρονη συνήθεια στο σώμα σας, αυτό μπορεί να είναι κακό για σας. Μακροχρόνια, ή «χρόνια», φλεγμονή παρατηρείται σε πολλές ασθένειες και συνθήκες.

Θα μπορούσε να οδηγήσει σε καρδιακή προσβολή;

Η φλεγμονή των αρτηριών είναι κάτι συνηθισμένο μεταξύ των ανθρώπων με καρδιακές παθήσεις. Μερικοί ερευνητές πιστεύουν ότι όταν τα λίπη συσσωρεύονται στα τοιχώματα των στεφανιαίων αρτηριών της καρδιάς, το σώμα «ανάβει φωτιές» με φλεγμονώδεις χημικές ουσίες, δεδομένου ότι το βλέπει αυτό ως "ζημία" στην καρδιά. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει έναν θρόμβο αίματος που προκαλεί καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

Σύνδεση  με τον διαβήτη

Η φλεγμονή και ο  διαβήτης τύπου 2 συνδέονται. Οι γιατροί δεν γνωρίζουν ακόμη εάν προκαλεί την ασθένεια. Μερικοί ειδικοί λένε ότι η παχυσαρκία είναι αυτή που προκαλεί την φλεγμονή, η οποία καθιστά πιο δύσκολο για το σώμα να χρησιμοποιήσει την ινσουλίνη. Αυτό μπορεί να είναι ένας λόγος  που αν  χάσετε τα επιπλέον κιλά και δεν τα ξαναπάρετε έχετε κάνει ένα  βασικό βήμα για να μειώσετε την πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.

Σύνδεση με Αλτσχάιμερ

Η χρόνια φλεγμονή του εγκεφάλου συχνά παρατηρείται σε άτομα με αυτόν τον τύπο άνοιας. Οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμα καταλάβει πώς ακριβώς αυτό λειτουργεί, αλλά η φλεγμονή μπορεί να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην ασθένεια. Οι ειδικοί μελετούν κατά πόσο   το αντιφλεγμονώδες φάρμακο θα περιορίσει Αλτσχάιμερ. Μέχρι στιγμής, τα αποτελέσματα αναμιγνύονται.

Μπορεί να βλάψει το έντερο σας

Η χρόνια φλεγμονή είναι συνδεδεμένη με την ελκώδη κολίτιδα και τη νόσο του Crohn, τα οποία είναι τύποι της φλεγμονώδους νόσου του εντέρου. Αυτό συμβαίνει όταν το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού σας επιτίθεται κατά λάθος στα υγιή βακτήρια στο έντερό σας, και προκαλεί φλεγμονή που κολλά γύρω. Θα μπορούσατε να έχετε συμπτώματα όπως πόνο στην κοιλιά, κράμπες και διάρροια.

Στην ΡA,βλάπτει

Αυτό που πολλοί άνθρωποι σκέφτονται ως "αρθρίτιδα" είναι η οστεοαρθρίτιδα, στην οποία ο ιστός που επικαλύπτει τις αρθρώσεις, τους χόνδρους, καταρρέει, ιδιαίτερα καθώς οι άνθρωποι γερνούν. Η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι διαφορετική. Στη ΡΑ, το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται  στις αρθρώσεις του σώματος σας, προκαλώντας φλεγμονή που μπορεί να τους προκαλέσει βλάβη - ακόμη καισ την καρδιά. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πόνο, δυσκαμψία, και κόκκινε, ζεστές, πρησμένες αρθρώσεις.

Αποτελεί μέρος της ινομυαλγίας;

Αυτή η κατάσταση μπορεί να προκαλέσει πόνο, ευαισθησία  και κούραση, αλλά όχι εξαιτίας της φλεγμονής. Σε αντίθεση με τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, η φλεγμονή δεν προσβάλλει τις αρθρώσεις στην ινομυαλγία. Κάποιος που έχει ινομυαλγία θα μπορούσε να έχει φλεγμονές στο σώμα του από μια άλλη ασθένεια. Αλλά  αυτές δεν καθοδηγούν την ινομυαλγία του.

Όταν συμβαίνει με ταχύτητα

Μερικές φορές η φλεγμονή χτυπάει ξαφνικά όταν το σώμα σας καταπολεμάει  μια μόλυνση. Ίσως είναι η κυτταρίτιδα- μια λοίμωξη του δέρματος-ή  η σκωληκοειδίτιδα, η οποία επηρεάζει την κατάσταση σας. Θα πρέπει να δείτε το γιατρό σας για να πάρετε τη σωστή θεραπεία γρήγορα.

Η διατροφή σας  είναι πολύ σημαντική

Τα είδη των τροφίμων που τρώτε επηρεάζουν το πόση φλεγμονή έχετε. Πάρτε άφθονα φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, φυτικής προέλευσης πρωτεΐνες (όπως τα φασόλια και τα καρύδια), τα ψάρια πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα (όπως ο σολομός, ο τόνος, και σαρδέλα), και πιο υγιή έλαια, όπως το ελαιόλαδο. Επίσης, τρώτε τροφές με προβιοτικά, όπως το γιαούρτι (απλά βεβαιωθείτε ότι δεν έχει πάρα πολλή ζάχαρη). Περιορίστε τα κορεσμένα λίπη, που βρίσκονται σε κρέατα, προϊόντα ολικής περιεκτικότητας σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα, και τα επεξεργασμένα τρόφιμα

Παραμείνετε Δραστήριοι


Ακόμα κι αν έχετε μια κατάσταση, όπως ρευματοειδή αρθρίτιδα, όπου η φλεγμονή είναι ένα πρόβλημα, η άσκηση είναι ακόμα καλή για σας. Αν την κάνετε μια συνήθεια, θα σας αποζημιώνει  μακροπρόθεσμα και  με πολλούς τρόπους. Για παράδειγμα, σας βοηθά να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος, το οποίο είναι ένας άλλος καλός τρόπος για να κρατήσετε υπό έλεγχο τη φλεγμονή σας. Ρωτήστε το γιατρό σας τι είδους δραστηριότητες είναι καλύτερες για σας.

Τι σας προτείνουμε για να αντιμετωπίσετε με επιτυχία  και φυσικό τρόπο μακροπρόθεσμα το θέμα με τις φλεγμονές;Ρωτήστε μας 210 50 18 493 και 69 38 979 887 και mmavrovouniotis@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου