Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

ΓΙΑΤΙ ΠΟΝΑΕΙ Η ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ;

Η αλήθεια για τον πόνο στην πλάτη
Θα μπορούσε να είναι ένα απότομο πλήγμα. Θα μπορούσε να είναι ένας χρόνιος μαλακός πόνο. Αργά ή γρήγορα, 8 στους 10 από εμάς θα έχουν πόνο στην πλάτη. Και οι μύθοι σχετικά με  αυτό τον πόνο είναι τόσο διαδομένοι. Ας δούμε  τι μπορεί να έχετε ακούσει και τι ισχύει.
Μύθος: Πάντα να κάθεστε με ίσια την πλάτη
 Το να καμπουριάζετε  σίγουρα είναι κακό. Αλλά  και το να κάθεστε πάρα πολύ ίσια για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί επίσης να είναι ένα θέμα για την πλάτη σας. Κάντε  διαλείμματα μερικές φορές την ημέρα: Γείρετε πίσω στην καρέκλα σας με τα πόδια σας στο πάτωμα και κάντε ελαφρώς καμπύλη προς τα πίσω. Ακόμα καλύτερα: Δοκιμάστε να σταθείτε για ένα μέρος της ημέρας, ίσως ενώ είστε στο τηλέφωνο ή την ανάγνωση.
Μύθος: Μην σηκώνετε βαριά πράγματα
Δεν είναι απαραιτήτως το  πόσο βάρος θα σηκώσετε αλλά το πώς θα το κάνετε. Πηγαίντε μπροστά από το αντικείμενο. Σταθείτε κοντά σε αυτό, με την πλάτη σας ίσια και το κεφάλι ψηλά. Σηκώστε, χρησιμοποιώντας τα πόδια σας για να ωθήσετε το φορτίο και τα χέρια σας για να το κρατήσετε κοντά στην μέση σας. Μην στρίβετε ή λυγίζετε το σώμα σας γατί έτσι μπορείτε να βλάψετε την πλάτη σας. (Φυσικά δεν θα πρέπει να σηκώσετε κάτι που θα μπορούσε να είναι πολύ βαρύ για σας.)
Μύθος: Η ξεκούραση στο κρεβάτι είναι η καλύτερη θεραπεία
Ναι,  η ανάπαυση μπορεί να βοηθήσει έναν πρόσφατο τραυματισμό ή  ένα θέμα το οποίο  προκαλεί πόνο στην πλάτη. Αλλά μια ημέρα ή δύο στο κρεβάτι μπορεί πραγματικά να κάνει τα πράγματα πολύ χειρότερα.
Μύθος: Ο πόνος προκαλείται από τραυματισμό
Όμως η εκφύλιση δίσκου, ασθένειες, μολύνσεις, ακόμα και κληρονομικές παθήσεις μπορούν  επίσης να σας δημιουργήσουν  πόνο.
Γεγονός: περισσότερα κιλά ισούνται  περισσότερο πόνο
Το να διατηρούμαστε σε  φόρμα βοηθά στην πρόληψη του πόνου στην πλάτη. Όπως μπορείτε να μαντέψετε, επιπλέον κιλά θα βάλουν πίεση στην πλάτη σας. Ο πόνος στην πλάτη είναι πιο συχνός μεταξύ των ανθρώπων που είναι εκτός φόρμας, ειδικά στους «πολεμιστές του Σαββατοκύριακου» οι οποίοι πιέζουν πολύ τον εαυτό τους μετά  από μια εβδομάδα που καθόντουσαν διαρκώς.
Μύθος: Κοκαλιάρης σημαίνει χωρίς πόνο στην πλάτη
Ο καθένας μπορεί να αποκτήσει πόνο στην πλάτη. Οι άνθρωποι που είναι πάρα πολύ λεπτοί, όπως  και εκείνοι με μια διατροφική διαταραχή όπως η ανορεξία, μπορεί να έχουν απώλεια οστικής μάζας. Είναι πιο πιθανό να αποκτήσουν σπασμένα οστά και σπασμένους σπονδύλους.
Μύθος: Η άσκηση κάνει κακό στον πόνο στην πλάτη
Αυτός είναι ένας μεγάλος μύθος. Η τακτική άσκηση προλαμβάνει τον πόνο στην πλάτη. Και οι γιατροί μπορεί να συστήσουν την άσκηση για τους ανθρώπους που έχουν βλάψει πρόσφατα χαμηλά την πλάτη τους. Θα ξεκινούν  συνήθως με απαλές κινήσεις και σταδιακά θα αυξάνουν την ένταση. Μόλις ο άμεσος πόνος φύγει μακριά, ένα πρόγραμμα άσκησης μπορεί να σας βοηθήσει να τον κάνετε να μην επιστρέψει.
Γεγονός: Η Χειροπρακτική περίθαλψη μπορεί να συμβάλει
Οι κατευθυντήριες γραμμές για τη θεραπεία από το Αμερικανικό Κολέγιο Ιατρών και την Αμερικανική Εταιρεία Πόνου συστήνουν οι ασθενείς και οι γιατροί να  εξετάσουν κι  άλλες επιλογές με αποδεδειγμένα οφέλη για το χαμηλό πόνο στην πλάτη. Αυτές περιλαμβάνουν  μαλάξεις σπονδυλικής στήλης και θεραπεία μασάζ.
Γεγονός: ο βελονισμός μπορεί να απαλύνει τον πόνο
Οι ίδιες οργανώσεις υποστηρίζουν πως ο βελονισμός, η γιόγκα,  η προοδευτική χαλάρωση, και η γνωσιακή-συμπεριφορική θεραπεία μπορούν να βοηθήσουν όταν δεν λαμβάνετε ανακούφιση από την κανονική προσωπική φροντίδα.
Μύθος: Τα σκληρότερα στρώματα είναι καλύτερα
Σε μια ισπανική μελέτη, τα άτομα με συνεχιζόμενο γενικό πόνο στην πλάτη που κοιμόντουσαν κατά μέσο  σε μέτριο στρώμα είχαν λιγότερο πόνο λιγότερο και ήταν σε θέση να κινηθούν καλύτερα από εκείνους που κοιμόντουσαν σε ένα σκληρό στρώμα. Αλλά ένα μέγεθος δεν ταιριάζει βέβαια σε όλους. Επιλέξτε το στρώμα σας με βάση τις συνήθειες του ύπνου σας, καθώς και την αιτία του πόνου στην πλάτη σας.

TI ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Υπάρχουν φυσικά προϊόντα που θα σας βοηθήσουν να εξαφανίσετε αυτούς τους πόνους .Ρωτήστε μας
210 50 18 493
69 38 979 887 
ΓΙΝΕΤΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ
Θέλετε να διαβάζετε ΠΡΩΤΟΙ τις αναρτήσεις μας σε αυτό το blog , όπως και περισσότερες πληροφορίες για την υγεία με φυσικό τρόπο; Γραφτείτε (δεξιά στήλη 1η και 2η θέση) : Πρώτα γράψτε το email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι για νέες αναρτήσεις που κάνουμε εδώ, και στη συνέχεια (ακριβώς από κάτω από αυτό)   γράψτε τα στοιχεία επικοινωνίας και  μήνυμα σχετικά με το ποια θέματα σας ενδιαφέρουν περισσότερο



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου